امروزه انواع مختلفی از شیشه در ساختمان ها به کار می روند. این ساختارهای شیشه ای هر کدام ویژگی های مختلفی دارند و برای مصارف گوناگون مناسب هستند. شیشه های آکوستیک یا شیشه های عایق صدا که با نام Soundproof Glass شناخته می شوند در مصارف مسکونی، ساختمان های اداری و تجاری بسیار پر کاربرد شده اند. این نوع شیشه ها به کاهش صداهای ناخواسته محیطی کمک می کنند. افراد بسیاری هستند که با ویژگی های شیشه های ضد صدا آشنا هستند و از آنها در ساختمان های خود استفاده می کنند، با این حال هنوز بسیاری در اهمیت و مفید بودن این محصول تردید دارند. در این مقاله به بررسی شیشه آکوستیک می پردازیم و با عملکرد و کاربردهای آن به طور مفصل آشنا می شویم.

شیشه آکوستیک چیست؟

شیشه عایق صدا با نام های شیشه آکوستیک و شیشه کاهش دهنده صدا نیز شناخته می شوند.همانطور که از نام این محصول پیدا است، شیشه آکوستیک به صداهای محیطی اجازه نمی دهد تا از آن عبور کنند. این ویژگی باعث می شود که صداهای مزاحم بیرونی به فضای داخلی ساختمان وارد نشده و آرامش کاربران تامین می شود. به طور کلی دو گروه از شیشه های آکوستیک وجود دارند: گروه اول شیشه های دو یا چند جداره هستند که هم ویژگی های عایق حرارتی داشته و هم می توانند تا حدودی به عنوان عایق صوت عمل کنند. گروه دوم شیشه های لمینت با طلق های  کنترل کننده صوت هستند که در این مقاله به بررسی آن ها می پردازیم.

از نظر تخصصی شیشه عایق صدا شیشه لمینتی است که در ساخت آن از میان لایه پلی وینیل بوتیرال یا PVB استفاده شده که قابلیت کنترل صوت را دارد. به طور معمول و استاندارد یک شیشه عایق صدا باید حداقل 12 میلیمتر ضخامت داشته باشد. این شیشه می تواند تا 20 دسی بل نویز محیطی را از بین ببرد و به شیشه ویژگی عایق صوت را اضافه کند. باید توجه داشت که ضخامت و ترکیب لایه های شیشه و طلق در شیشه آکوستیک با توجه به سطح مورد نیاز کاهش صدا، مشخص می شود.

 

چرا از شیشه آکوستیک استفاده می کنیم؟

صدای آزاردهنده خودروها در ترافیک شهری یا صدای موسیقی بلند می تواند به راحتی بر کیفیت زندگی فرد چه در محیط کار و چه در محل زندگی اثر منفی بگذارد. هم چنین در محل هایی که صدای محیطی آزار دهنده است مثل فرودگاه ها یا ایستگاه راه آهن استفاده از متریال هایی که بتوانند صوت را کنترل کرده و از شدت سر و صدای محیط کم کنند، بسیار ارزشمند هستند.

شیشه های عایق صوت می توانند امواج صوتی که به آنها برخورد می کنند را خنثی کرده و آنها را به منبع اصلی صدا بازتاب کنند. این بدین معنی است که صدا نمی تواند ازشیشه عبور کند و بنابراین از اثرات منفی که نویزهای شدید و سر و صدا بر سلامتی شما دارند جلوگیری می کند. مهم است که بدانید صدای بلند بر سلامتی شما اثر منفی می گذارد. تحقیقات نشان می دهند که آلودگی صوتی یکی از عوامل ایجاد استرس در انسان است و باعث مشکلات جسمی و روانی متعددی می شود.

باید توجه داشت که شیشه آکوستیک کاملا عایق صدا نیست و اثر بخشی آن به عواملی نظیر ابعاد شیشه، نوع طلق مصرفی، فرکانس صدا و طول موج، ساختار فریم و… بستگی دارد.

در تصویر زیر که توسط شرکت تروسیفول تهیه شده است می توانید عملکرد شیشه لمینت، لمینت-دوجداره و هم چنین لمینت- سه جداره را از نطر کاهش صوت مشاهده نمایید.

شیشه آکوستیک 1

منبع:www.trosifol.com

کاربردهای شیشه آکوستیک

همانطور که پیش از این اشاره شد، از شیشه های آکوستیک می توان در هر فضایی که با مسئله سر و صدای آزاردهنده درگیر هستند استفاده کرد. برخی از کاربردهای این محصول به شرح زیر است:

  • در نمای ساختمان
  • درها و پنجره ها
  • اسکای لایت ها یا سقف های شیشه ای
  • پارتیشن های شیشه ای
  • جداره های شیشه ای آکوستیک مانند استودیوهای موسیقی
  • و…

شیشه آکوستیک 2

 

منابع:

https://www.trosifol.com/applications-products/acoustic-glazing

https://www.aisglass.com/understanding-soundproof-glass-manufacturing-properties-application