مقالات

شیشه سانرژی

شیشه سانرژی 1

امروزه ساختمان های بلند مرتبه با نمای عمدتا شیشه ای در بسیاری از شهرهای بزرگ ایران به چشم می خورند. در کنار مزایایی نظیر بهره بردن از منظره بیرون و ورود نور طبیعی تا عمق زیاد در ساختمان، یک مشکل اساسی در استفاده از شیشه وجود دارد و آن هم ورود حرارت خورشید به داخل ساختمان در فصل های گرم و هدر رفت گرما از داخل ساختمان به بیرون در فصول سرد است. این موضوع باعث می شود که ساکنین این ساختمان ها مجبور به پرداخت هزینه های گزاف انرژی شوند. یکی از موثرترین قدم ها برای حل این مشکل استفاده از شیشه های پوشش دار  و کم گسیل یا Low-E است که با عناوین شیشه های کاهش دهنده مصرف انرژی و یا کنترل کننده انرژی شناخته می شوند.

پیش از معرفی محصول سانرژی باید بدانیم که این محصول با نام تجاری Sunergy، محصول شرکت AGC و کشور بلژیک است. لذا شرکت های تولیدی دیگر نظیر گاردین در آمریکا، سینت گوبن در فرانسه و… نیز این محصول را با نام های تجاری دیگر تولید می کنند.

 

شیشه سانرژی چیست؟

شیشه سانرژی نوعی شیشه‌ی پوشش دار یا coated است که در برخی موارد با نام شیشه کم گسیل یا کاهش دهنده مصرف انرژی نیز شناخته می‌شوند.

قابلیت این نوع شیشه در کاهش مصرف انرژی به دلیل پوشش یا Coating سختی است که بر روی آن اعمال شده است. شیشه سانرژی در گروه شیشه های کم گسیل یا Low Emissivity قرار می گیرد و در پنج رنگ  خاکستری، سبز، آبی ،آبی تیره و بی رنگ به بازار عرضه شده است. می توان از آن به صورت تک لایه تخت یا خم، نیمه سکوریت، سکوریت، در شیشه لمینت، شیشه دو جداره و یا لمینت-دوجداره استفاده کرد. لذا این محصول هیچ محدودیتی در تولید و اجرا نخواهد داشت.

پوشش بسیار نازک و مخصوص به کار رفته در آن‌ها موجب کنترل میزان نفوذ گرما به محیط داخل ساختمان‌ها و جلوگیری از اتلاف حرارت از داخل ساختمان به بیرون می‌شود. در کنار نفوذ ناچیز حرارت به داخل و کاهش چشمگیر ورود اشعه ماورا بنفش و مادون قرمز به داخل، شیشه سانرژی می تواند نور طبیعی خورشید را به خوبی از خود عبور داده و آسایش حرارتی را فراهم کند.

 

شیشه سانرژی 2

مزایای شیشه سانرژی

1.کاهش عدد U-Value و بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان

2.جلوگیری از انتقال حرارت از طریق رسانش و تابش

3.کاهش هزینه های مصرف برق جهت گرمایش و سرمایش ساختمان خصوصا در اقلیم های گرم

4.محافظت از ساکنین ساختمان در برابر اشعه ماورا بنفش و جلوگیری از رنگ پریدگی مبلمان

5.ورود نور طبیعی خورشید به داخل ساختمان تا عمق زیاد

6.فرآوری آسان شیشه در کارخانه شیشه

7.قابل استفاده در ابعاد و اشکال مختلف و هم چنین قابلیت چاپدار شدن

8.یک محصول ایده آل جهت استفاده در نماهای شیشه ای و پنجره های ساختمان های مسکونی و تجاری

شیشه سانرژی 3

 

کاربردهای شیشه سانرژی

1.نمای ساختمان

به دلیل ویژگی های عملکردی شیشه سانرژی و هم چنین ظاهر منحصر به فرد این محصول، استفاده از آن در نمای ساختمان و به ویژه در سیستم کرتن وال افزایش یافته است.

2. پنجره ها

به کارگیری شیشه سانرژی در پنجره ها و خصوصا در ساختار دو جداره باعث می شود تا علاوه بر بهره بردن از نور طبیعی، دمای مطلوب در فضای داخلی حفظ شده و به دنبال آن هزینه های مصرف انرژی کاهش یابد.

3. اسکای لایت ها یا سقف های شیشه ای

یکی از دغدغه های طراحان هنگام استفاده از شیشه در اسکای لایت، بالا رفتن دمای داخل ساختمان و گرم شدن بیش از حد محیط است. ویژگی های شیشه سانرژی، این محصول را به یک متریال مناسب جهت استفاده در سقف های شیشه ای بدل کرده است.

 

منبع:

https://www.agc-yourglass.com/en-UK/brands/sunergy

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *