مقالات

نرده یا جان پناه شیشه ای

نرده یا جان پناه شیشه ای 1

یکی از محصولات شیشه ای مورد علاقه معماران و طراحان داخلی، نرده یا جان پناه شیشه ای است. در صورت طراحی، تولید و نصب صحیح این محصول می توان از ویژگی های عملکردی و هم چنین ظاهر منحصر به فرد آن استفاده بهینه برد. یکی از مهم ترین موضوعات در خصوص استفاده از نرده های شیشه ای موضوع ایمنی است. بنابراین شیشه به کار رفته در چنین نرده ای باید در برابر ضربه مقاومت خوبی از خود نشان دهد و در صورت شکست آسیب آن حداقل باشد. لذا، ساختار شیشه در نرده ها و جان پناه های شیشه ای غالبا ساختار سکوریت-لمینت است.

نصب مناسب شیشه به عنوان نرده یا جان پناه یکی دیگر از مسائل بسیار مهم در هنگام انتخاب این محصول است. سیستم های نصب نرده شیشه ای با توجه به نیاز طراح و محل نصب تعیین می شوند. در این یادداشت قصد داریم با چهار روش نصب جان پناه شیشه ای آشنا شویم.

سیستم های نصب نرده‌ شیشه‌ای

 محل استفاده از نرده یا جان پناه شیشه ای، بار تصرف ساختمان، کاربری ساختمان، ارتفاع محل نصب و… از جمله مسائلی هستند که باعث به کارگیری روش های نصب مختلف نرده شیشه ای می شوند. چهار سیستم زیر از متداول ترین سیستم های اجرای نرده شیشه ای هستند:

1.سیستم اسپیگات Spigot

نصب نرده شیشه ای با استفاده از یراق اسپیگات یکی از محبوب‌ترین روش‌های اجرای نرده یا جان پناه شیشه‌ای است. یراقی به نام Spigot امکان نصب پنل های شیشه ای چه به صورت تک لایه و چه به صورت لمینت را فراهم می کند. جنس این پایه های نگه دارنده معمولا از استیل ضد زنگ هستند و ارتفاع آنها از 16 تا 42 سانتی متر متغیر است. بسته به ابعاد شیشه مصرفی تعداد اسپیگات های به کار رفته متغیر است. از آنجاییکه این یراق به صورت روکار نصب می شود، سرعت اجرای آن بالا بوده و نیاز به تخریب کف ساختمان نیز ندارد. به علت فاصله ای که پنل های شیشه ای از کف دارند، انتخاب سیستم اسپیگات برای جان پناه دور استخر انتخاب مناسبی است.

 

نرده یا جان پناه شیشه ای 2

2.سیستم فیکسد پوینت Fixed point

یکی دیگر از روش های نصب نرده های شیشه روش Fixed point است.به علت استفاده از یراق آلات دکمه ای شکل به این روش نصب، روش دکمه ای هم گفته می شود. مزیت این سیستم در این است که هیچ فضایی از کف ساختمان اشغال نمی شود. روش فیکسد پوینت عموما برای نصب نرده راه پله و ویدها به کار می رود. طراحی، اندازه گیری دقیق، مشخص کردن تعداد سوراخ ها بر روی شیشه، انتخاب یراق آلات مناسب و… باید توسط تیم های متخصص انجام شوند.

دیتیل نرده شیشه ای

3.سیستم اکسپوز یا روکار

یکی دیگر از روش های نصب نرده شیشه ای روش اکسپوز یا روکار است. در این روش پروفیل U شکل به کف محل متصل شده و شیشه درون آن قرار گرفته و ثابت می شود. پروفیل به کار رفته در این سیستم می تواند به صورت منقطع و یا یکپارچه باشد. از مزایای این روش می توان سرعت بالای آن و سهولت اجرا اشاره کرد.

نرده یا جان پناه شیشه ای 3

4.سیستم دفنی یا توکار

سیستم دفنی یا توکار باعث می شود که محصول نرده شیشه ای به صورت کاملا یکپارچه و یا فریم لس در ساختمان نصب شود. پروفیل به کار رفته در این روش تقریبا مشابه روش اکسپوز است اما با این تفاوت که یراق آلات و پروفیل ها در این روش پیش از تمام شدن کف نهایی محل باید اجرا شوند. لذا، در صورت انتخاب این سیستم ابتدا باید محل نصب پروفیل ها به صورت دقیق طراحی شوند.

نرده یا جان پناه شیشه ای 4

منابع:

https://crystaliaglass.com/glassrailing/

https://www.q-railing.com/en-us/systems/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *